Uw gootsteen ontstoppen in Epe

Een verstopte gootsteen is zeer vervelend. Het vuile water kan niet meer voldoende wegstromen en er blijft continu een laag water in de gootsteen staan. Dit is niet alleen zeer hinderlijk maar ook nog eens erg onhygiënisch. In sommige gevallen kunt u zelf de gootsteen ontstoppen, maar vaak is het noodzakelijk om een vakman in te schakelen. Als u zelf uw gootsteen of wasbak ontstopt, loopt u namelijk kans om de leidingen permanent te beschadigen. En dan bent u verder van huis! Voorkom de dure kosten voor het vervangen van leidingwerk en laat uw gootsteen ontstoppen door een specialist. Gelukkig staan wij in Epe en in de omgeving van Epe voor u klaar!

Toch zelf uw gootsteen of wasbak ontstoppen?

In de regio Epe helpen wij u graag bij het ontstoppen van uw gootsteen of wasbak. Als u echter toch zelf een poging wilt wagen om het probleem te verhelpen, kunt u gebruik maken van onderstaand stappenplan. Dit stappenplan gaat van een oppervlakkige verstopping tot een zeer diepgaande gootsteenverstopping:

  • Gebruik een rubberen ontstopper of een vloeibaar ontstoppingsmiddel
  • Behandel uw afvoer met een azijn-/sodaoplossing en spoel door met kokend water
  • Haal het zeefje in de gootsteen los met een schroevendraaier en verwijder het vuil
  • Verwijder de sifon onder de afvoer en maak deze en de leiding schoon
  • Gebruik een ontstoppingsveer om de zwanenhals te reinigen

Het is van belang om de oorzaak van de verstopte wasbak te achterhalen. Zo kunt u een verstopping de volgende keer voorkomen. Is de oorzaak overtollig vuil, zoals etensresten? Plaats een gootsteenzeefje en maak dit regelmatig schoon. Gooi nooit vet door de gootsteen, dit werkt een gootsteenverstopping in de hand. Spoel de afvoer regelmatig goed door en wacht niet af bij vermoedens van verstopping.